Miejsce pracy to w zasadzie „drugi dom”. To właśnie w pracy spędzamy dużą część dnia. Co za tym idzie – musimy pamiętać o tym, aby zabrać ze sobą pożywne śniadanie. Niestety dla większości pracowników jest to niewystarczający posiłek. Głód skutecznie odbiera chęć do pracy. Czy można jakoś na to wpłynąć? Zamiast mobilizować pracowników do przynoszenia z domu tak zwanej wałówki – zapewnij im catering.

Catering dla firm – jak to działa?

Pewnie zastanawiasz się właśnie, na czym polega catering dla firm. Musisz wiedzieć, że dostępne są innowacyjne rozwiązania, takie jak nowoczesna platforma do zamawiania posiłków. Serwis współpracuje z lokalnymi restauratorami, a więc można zamawiać różnorodne posiłki. Jednak ty nie musisz czuwać nad organizacją zamówień czy pobieraniem płatności. Nie ma też mowy o żadnym abonamencie. Płacisz tylko za zamówione posiłki. Obsługa platformy jest bardzo prosta – obiad można zamawiać przez stronę www, aplikację lub kiosk elektroniczny.

Catering firmowy – koszty obiadów

Jako pracodawca sam określasz kwotę dofinansowania do posiłków. Nie musisz opłacać całych obiadów. Możesz zdecydować się na dofinansowanie do posiłku – jeżeli zatem pracownik zechce zamówić droższy obiad, to różnicę w cenie musi uregulować sam. W dalszym ciągu będzie to jednak dla niego korzystne. Zwłaszcza przy obecnych cenach żywności i galopującej inflacji.

Takie benefity w postaci dofinansowania do posiłku są bardzo cenione przez pracowników. Przede wszystkim zaś – pracownicy realnie z nich korzystają. Dofinansowanie może wynosić od 7 do 14 złotych dziennie. Rozpiętość jest dość duża, a zatem znajdziesz rozwiązanie, skrojone na potrzeby twojego budżetu.

Usługi cateringowe dla firm – dlaczego warto zapewnić pracownikom obiady?

To proste – każdy człowiek czerpie energię z pożywienia. Niestety, kanapka z serem i czarna kawa to trochę za mało, by mówić o pożywnym posiłku. Pracownicy nie mają czasu przygotowywać obiadu, który zabieraliby ze sobą do pracy. Mimo to chętnie zjedliby ciepły posiłek w godzinach pracy.

Bardzo szybko zauważysz wzrost efektywności pracy, kiedy zapewnisz swoim pracownikom posiłek. Dostarczenie organizmowi energii jest bardzo ważne. Pracownicy fizyczni powinni otrzymywać posiłki regeneracyjne (zawierające minimum 30% tłuszczów oraz 15% białka), które dodadzą im sił do efektywnej pracy.

Benefit w formie dofinansowania do obiadów zostanie też doceniony przez pracowników. Wpłynie to na atmosferę w pracy i pozwoli zadbać o relacje, które są niezwykle ważne.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj