Morze Bałtyckie cieszy się niesłabnącą popularnością wśród turystów z Polski i całego świata. To nie tylko chętnie wybierany kierunek wakacyjnych wyjazdów, ale również region w którym różnego rodzaju firmy organizują targi i konferencje branżowe. Żeby jednak móc spędzić trochę czasu w tej okolicy, trzeba znaleźć odpowiednie zakwaterowanie. Na co zwrócić uwagę wybierając hotel nad morzem? Podpowiadamy.

Termin wyjazdu

Wybierając hotel nad morzem, powinieneś zastanowić się, jaki jest cel Twojego wyjazdu — czy jest nim wypoczynek, czy może podróż służbowa. Niezwykle istotny jest również termin, w którym potrzebujesz noclegu. Większość obiektów sezonowych oferuje swoim gościom zakwaterowanie jedynie od maja do września. Jeżeli więc planujesz podróż w innym terminie — powinieneś w pierwszej kolejności przeglądać oferty hoteli w dużych nadmorskich miastach, takich jak na przykład Gdańsk. Tętnią ono życiem przez cały rok i mają wiele do zaoferowania turystom, również podczas chłodniejszych dni.

Lokalizacja hotelu

Kolejnym aspektem, na który warto zwrócić uwagę przy wyborze hotelu nad morzem, jest jego lokalizacja. Decydując się na nocleg w większym mieście, dobrze jest wcześniej sprawdzić, jaka odległość dzieli go od miejsc, które chce się zobaczyć. Czasami istotniejszy od pokonywanego dystansu jest czas przejazdu między poszczególnymi atrakcjami, takimi jak starówka, galerie handlowe, muzea, port, plaże, czy deptak.

Standard pokoi

Osoby, które szukają noclegu nad morzem, powinny zastanowić się również, jaki standard pokoi je interesuje. Zazwyczaj hotele oferują je w wersji klasycznej oraz o podwyższonym standardzie jako apartamenty. Dobrze, jeżeli są one właściwie wyposażone. Powinny oferować:

  • szybki internet WiFi,
  • łazienkę w pokoju,
  • wodę mineralną oraz kawę i herbatę na przywitanie,
  • telewizor,
  • telefon.

Dodatkowo obsługa na życzenie gościa powinna udostępnić mu czajnik bezprzewodowy, prasowalnię, a także przechowalnię bagażu.

Restauracja w hotelu

Ważnym aspektem, na który warto zwrócić uwagę, zwłaszcza podróżując poza sezonem wakacyjnym, jest wyżywienie w miejscu zakwaterowania. W Hotelu Logos w Gdańsku znajduje się restauracja „Pieprz i sól”, która funkcjonuje przez cały rok. Dlatego goście hotelowi mogą jeść w niej przepyszne, różnorodne śniadania, obiady, a także kolacje. Z pewnością każdy znajdzie potrawy spełniające jego oczekiwania. Miejsce to łączy ciekawą kuchnię, atrakcyjny wystrój i niepowtarzalną atmosferę.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here