Czy znasz kogoś, kto nie lubi lodów? Dorośli, czy dzieci – praktycznie wszyscy są fanami tych słodkości. Szczególnie latem wszystkim smakoszom ciężko jest oprzeć się tak pysznej pokusie.

Zwłaszcza, że oprócz zaspokojenia kubków smakowych, lody dają nam przyjemną ochłodę w upalne dni. Dlatego sezon letni to idealna okazja, żeby wyjść naprzeciw amatorom lodów i dotrzeć do nich w miejsca, w których przebywają tłumnie. Teraz możesz podążać ich szlakami, inwestując w mobilny biznes gastronomiczny, a dokładnie w rower do lodów.

Mobilna lodziarnia konkurencją dla stacjonarnej budki

Co daje taki rower gastronomiczny? Mobilna gastronomia to paleta wielu możliwości i różnorodności – masz pracę na świeżym powietrzu, kontakt z ludźmi i okazję do poznawania nowych osób praktycznie non stop. Masz możliwość znajdowania się tam, gdzie i kiedy chcesz, docierając w ten sposób do swoich Klientów w 100% procentach. A przede wszystkim food bike gwarantuje dobry, pewny zarobek, który pozwala na niezależność finansową bez ponoszenia kolosalnych nakładów pieniężnych, czy zbyt wysokiego czynszu. Bo ruchoma gastronomia, to po prostu wolność i zero nudy.

Parki, plaże, skwery, bulwary, koncerty, imprezy, okolicznościowe miejsca i wiele innych możliwości, to świetne okazje, żeby stanął właśnie tam Twój rower gastronomiczny na przykład z pysznymi lodami. Przyznasz, że klasyczna, stacjonarna lodziarnia nie ma takich szans?

To jest już fakt, że rowery do lodów to doskonała alternatywa, a przy tym mocna konkurencja dla stacjonarnych lodziarni. Bo przecież nie otwierając lokalu, możesz sprzedawać swoje ulubione lody wszędzie. Na początek możesz wziąć jeden rower gastronomiczny, żeby sprawdzić jak działa taka gastronomia, ale uwaga (!), taki mobilny biznes gastronomiczny mocno uzależnia. A, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to pomyśl też o tym, że Twoje rowery do lodów z wyjątkowym produktem, mogą być jednocześnie w kilku punktach miasta. Mieszkańcy i przyjezdni z każdej dzielnicy czy miasta będą mieli okazję skosztować Twoich smakołyków.

A, jeśli już jesteś właścicielem stacjonarnej budki z lodami, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zainwestować ponadto w rower do lodów – będziesz miał dodatkowe źródło dochodów. Zgodzisz się przecież, że tylko z mobilną lodziarnią jesteś w stanie dotrzeć w wiele miejsc i do wielu Klientów jednocześnie ze swoim produktem – niech osoby z innych okolic też mają szansę poznać Twoje wyroby. Bo rower gastronomiczny, to niepowtarzalna okazja, żeby promować swoje wyroby szerszemu odbiorcy, a nie tylko tym docierającym jedynie pod jeden numer, na jednej, tej samej ulicy.

A gdybyś pomyślał „ok, ale co wtedy, kiedy będzie padał deszcz?” – i na to są rozwiązania. Wystarczy jedynie rozejrzeć się wokół i znaleźć sposób. Swój mobilny lokal gastronomiczny w postaci ruchomej lodziarni możesz zawsze postawić na przykład w wybranym centrum handlowym. W ten sposób znowu docierasz do nowych, stałych klientów w postaci sprzedawców i odwiedzających centrum.

Lody z rowerów gastronomicznych równie smaczne co w lokalu

Jeśli spojrzeć na różnice pomiędzy klasyczną, stacjonarną lodziarnią, a tym lodami na kółkach, to jak widać jest ich całkiem sporo. Jednak jest jedna wspólna cecha obu rodzajów biznesów lodowych… są to właśnie lody, ich smak…

Food bike z lodami to może być taka sama receptura produktów lub nawet lepsza, którą sam opracujesz lub z pomocą technologów od lodów – to wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Twoja mobilna gastronomia może postawić na lody naturalne lub bez cukru czy mleka, na wersję vege, czy jakie tylko chcesz. Możesz serwować ulubione smaki swojego dzieciństwa lub takie, które wiesz, że najlepiej się sprzedają. Ty decydujesz o wszystkim. Jednorazowo rower gastronomiczny pomieści aż 14 kuwet do lodów, co oznacza, że możesz zaoferować Klientom bardzo szeroki wybór smaków. Również wybór wafli, czy dodatków, posypek zależy tylko od Twojej fantazji i potrzeb lodożerców.

Rower do lodów, to nie tylko przepyszne smaki i ogromny ich wybór, to także wysoka jakość produktów, które są przechowywane w odpowiednich i zgodnych z przepisami warunkach. Food bike jest wyposażony w konserwator do lodów, który posiada bardzo wysoki współczynnik mrożenia – wynosi on nawet 40kg/24h.

Zimna i pyszna przekąska lodowa podczas spacerów w piękny, słoneczny dzień, to miła niespodzianka dla osób korzystających z otwartych przestrzeni, czy odwiedzających różnego typu imprezy i wydarzenia organizowane w Twoim mieście. Różnicy w smaku lodów z roweru a z lodziarni stacjonarnej nie poczujesz, chyba, że tylko na korzyść, za to w kosztach utrzymania biznesu i możliwościach dotarcia do Klienta już ją zauważysz, ale też na plus.

Rower gastronomiczny sezonowo
Oceń artykuł!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here