Mleko mamy jest pokarmem najlepiej dopasowanym do potrzeb dziecka i po raz kolejny stało się inspiracją do udoskonalenia receptury mlek modyfikowanych NAN 2. 60 lat badań nad składem mleka matki i 30 lat badań nad oligosacharydami mleka kobiecego pozwoliło stworzyć
NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O.

Mleko kobiece to wzorzec najlepszego pokarmu dla niemowlęcia. Zawiera kompozycję składników niezbędnych do jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, które występują w nim w optymalnych ilościach i wzajemnych proporcjach. Wśród nich znajdują się m.in. oligosacharydy mleka kobiecego.

Nowość na polskim rynku – NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O

Na bazie 60 lat badań nad mlekiem matki i 30 lat badań nad oligosacharydami mleka kobiecego Nestlé stworzyło pierwsze mleko następne zawierające:

  • 2’FL (2-fukozylolaktozę) – oligosacharyd o strukturze identycznej jak w mleku kobiecym
  • wysokiej jakości białko OPTIPRO® w ilości dopasowanej do potrzeb niemowlęcia;
  • aktywne szczepy bakterii L. reuteri, takie jak w mleku mamy;
  • DHA* – kwas dokozaheksaenowy z rodziny omega-3 ważny dla mózgu i wzroku dziecka**;
  • immunoskładniki (cynk*, żelazo*, wit. A* i C*), wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego dziecka.

Ta unikalna receptura to prawdziwy przełom w żywieniu niemowląt.

Każda mama kończąc karmienie piersią, chce znaleźć dla dziecka mleko, które dalej będzie wspierać jego optymalny wzrost i rozwój. NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O to łagodne przejście po karmieniu piersią.

Przełomowe odkrycia w historii żywienia niemowląt

Naukowcy współpracujący z Nestlé już badają pokarm mamy, by lepiej poznać jego skład i właściwości. Pozwala to na stałe udoskonalanie receptur mlek modyfikowanych NAN 2, czego dowodem jest właśnie nowa, unikalna receptura NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O.

1867 Henri Nestlé stworzył w Szwajcarii pierwszy pełnowartościowy pokarm mleczny dla niemowląt, które nie mogły być karmione mlekiem mamy – Farine Lactée

1995  Nestlé jako pierwsze stworzyło mleko typu HA. Od tego czasu mleka te wykorzystywane są w żywieniu niemowląt ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia alergii, które nie są karmione piersią. Ich wyjątkowość wiąże się z obecnością hydrolizowanego (pociętego na krótsze fragmenty) białka. Proces hydrolizy wykorzystywany w fabryce Nestlé nie jest przypadkowy. Na podstawie badań zaplanowano go tak, by białko dzielić w ściśle określonych miejscach.

2005  Opierając się na badaniach pokazujących, jak duże znaczenie dla dziecka mają drobnoustroje zasiedlające jego przewód pokarmowy oraz wiedzy o „dobrych” bakteriach występujących w mleku kobiecym, Nestlé jako pierwsze stworzyło mleko następne zawierające aktywne szczepy bakterii.

2010  Korzystając z badań sugerujących, że dzieci karmione piersią są w mniejszym stopniu narażone na wystąpienie otyłości, Nestlé jako stworzyło wysokiej jakości białko OPTIPRO®.

2018  Na bazie badań nad mlekiem mamy Nestlé stworzyło pierwsze mleko następne zawierające 2’FL (2’fukozylolaktozę) – oligosacharyd o strukturze identycznej jak w mleku kobiecym, białko OPTIPRO®, bakterie L.reuteri i DHA*.

 

* Zgodnie z przepisami prawa

** Przy dziennym spożyciu 100 mg DHA w jednej bądź większej liczbie porcji

*** Test przeprowadzony w terminie 04-24.06.2018 r. na portalu babyonline.pl

Nestlé Polska S.A.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj